כדי שעישון הבשר יצליח ויצא טוב, קיימות טכניקות שונות. באמצעות מעשנת פלט כל אחד יכול להגיע לתוצאה טעימה ומשביעת רצון. לא כולם יודעים זאת, אבל עם מעשנת פלט הבשר המעושן יוצא עסיסי וטוב, והוא לא חייב להיות דווקא נתח גדול ועסיסי. כאן ריכזנו עבורכם את המידע שיסייע לכם להכיר טוב יותר את השיטה המובילה בעישון בשר.
מהי הדרך המוצלחת ביותר לעישון בשר?
כדי לעשן בשר באופן מקצועי מחד, אך גם נוח וידידותי מצד שני, אל תוותרו על שימוש במעשנת פלט. מעשנת פלט היא מעשנה הכוללת תוכניות גריל ועישון. מכניסים למכשיר פלט למעשנה, שהם שבבי עץ טבעי וכך העשן הנוצר מביא לעישון מוצלח של הבשר. אומנם תצטרכו להשקיע ולרכוש פלט למעשנת מידי תקופה, אך היתרונות הרבים של מעשנת פלט שווים כל השקעה.
למה דווקא מעשנת פלט?
עם מעשנת פלט הבשר יוצא הכי רך טעים. אפשר להרגיש על בשר אם הוא קיבל עישון במעשנת פלט או לא. הטעמים המתקבלים הם טבעיים ומעודנים. הם נוצרים מבעירה של עץ טבעי וממילא הם לא משחררים רעלים הנספגים בבשר עצמו.
יש מי שיגיד שעישון במעשנת פלט הוא ידידותי לסביבה וסיבה זו לבדה מספיקה כדי להשתמש בה… אבל אנו יודעים שקיימים יתרונות רבים לשימוש במעשנה כזו. מלבד הטעמים והמרקמים הייחודיים המתקבלים בה, היא קלה לתפעול. מפעילים את מכוון הטמפרטורה והעבודה נעשית מאליה. אתם לא אלו הצריכים לדאוג להעלות את רמת הטמפרטורה, התרמוסטט עושה זאת באופן אוטומטי.
מה הסוד של מעשנות הפלט המצויות?
מעשנות הפלט השונות זהות ביניהן יותר ופחות. אך הסוד לקבלת טעמים ענוגים ומיוחדים היא דווקא בפלט למעשנת הנרכש. הרי עישון הבשר נעשה באמצעות עישון של שבבי עץ טבעי. ברגע שאתם רוכשים סוגים שונים ומשובחים של פלט למעשנת, הטעמים המיוחדים מגיעים גם אליכם.
הרי עישון הבשר במעשנת נעשה תהליך בו הבשר מונח בסיסת עשן (בתוך המעשנה), הבשר סופח אליו את העשן הרב הנוצר וכך חודרים אליו גם טעמי העץ הייחודי. ההמלצה היא לרכוש סוגי שונים של פלט מעץ טבעי וכך ליהנות מטעמי בשדר עמוקים ומיוחדים.
איך בוחרים מעשנת פלט מוצלחת?
אם אתם מתחילים בתחום ואתם מעוניינים לרכוש מעשנת פלט, בדקו את כמות השימוש שאתם רוצים לעשות בה. האם המעשנה תהיה בשימוש יום יומי? מה כמות המנות שאתם רוצים שהיא תוכל להכיל? ובכלל, מה גובה ההשקעה שאתם מעוניינים לשלם עליה?
בתור חדשים בתחום, נמליץ לכם על מעשנת פלט ולא על מעשנת פחמים שהיא מאתגרת יותר לתפעול. בבחירת המעשנת הרצויה לכם, בדקו כמה נקודות.
- מה גודל תא הנוזלים השומרים על לחות ועסיסיות הבשר.
- מה גודל המעשנה וכמה מנות היא יכולה להכיל.
- בחרו דפנות מעשנה שיהיו מינימום שני מילימטר.
- מעשנה נוחה המאפשרת הכנסה והוצאה קלה של הבשרים.